søndag 20. oktober 2013

Vinter!

Oj, så kjapt det går mot en mye kaldere tilværelse! Det er egentlig ganske deilig, men jeg merker godt at jeg ikke eier flisa av ullklær.. (!) Det ønsker jeg meg virkelig! Skal utforske finn.no - mye fine brukte klær!

 
Vi har fortsatt ikke fått flyttet inn i leiligheten der vi skal bo, til stor frustrasjon! Jeg er rett og slett veldig klar for litt orden i sysakene!
 

torsdag 3. oktober 2013

Det norske utdanningssystemet

Jeg tok utdanningen min i reform 94, der det som manglet var eksamen i matematikk. Grunnet mange år i behandling har jeg ikke fått tatt opp denne eksamenen før i år. Jeg hev meg rundt og tok matematikken som privatist, etter veiledning fra to offentlige instanser på spørsmål om hva jeg måtte gjøre for å få vitnemål. Vitnemål må man ha nå om dagen, hvis man i det hele tatt skal utfordre dørstokkmila. Jeg bestod eksamen i mai, skikkelig stolt over endelig å ha kommet i boks! Det lettet kilovis av skuldrene mine, da dette har gnaget på meg i årevis. Mulighetene mine fremover åpnet seg.

Skolen som har vært så snill å bistå meg med rådgivning alle disse årene tok straks fatt i papirene for å gjøre dem om til kunnskapsløftet, som nå er den nye reformen. I og med at det hastet for mitt vedkommende, purret jeg på med jevne mellomrom for å være sikker på at de holdt seg innenfor fristen for ettersending av papirer til høgskolen.
I mellomtiden flyttet jeg og min datter fra Sande kommune til Ålesund kommune for å klargjøre oss for dette kommende bhg/skoleåret. Barnehageplassen i studentbarnehagen var allerede i boks.

Noen dager senere fikk jeg beskjed om at dette ikke gikk så knirkefritt som vi håpet, at jeg ikke får vitnemål. Fordi at noen av fagene ikke er mulig å gjøre om til kunnskapsløftet. De oppfordret meg så til å bekrefte studiekompetanse ved å bruke 23/5 regelen, da jeg måtte bekrefte 5 års arbeidserfaring. Jeg sendte inn de arbeidsbekreftelsene jeg klarte å skrape sammen innen fristen, men høgskolen godkjente de ikke. De ba meg sende nye, men understreket at de nok ikke fikk anledning å gå gjennom dem, siden ettersendingsfristen da var ute.

Jeg skrev et langt klagebrev til fylkesmannen i Møre og Romsdal, som for det første tok evigheter å få bekreftet mottatt. Deretter ventet jeg, jeg purret jevnlig, i ukesvis på svar. I denne klagen la jeg ved kopier av epost-kommunikasjonen mellom de offentlige instansene som så omstendig lover meg vitnemål hvis jeg bare tar dette faget og består eksamen.

Når endelig svaret fra fylkesmannen kommer, får jeg ikke engang svar på spørsmålene mine, men en liten A4-side med meningsløse ord om at nye regler slik og sånn, at jeg må ta opp igjen fagene fordi de i dag er større, avrundet med at jeg ikke har noen grunn til å KRITISERE skolen!

Hvorfor skulle jeg kritisere en skole som gjør det de kan for å hjelpe meg???? Jeg har alle fagene jeg skal ha, matematikken er faktisk større også.. Men likevel får jeg ikke vitnemål. Kan de ikke gjøre matematikken om til reform 94? I stedet for alle fagene(som nå SELVSAGT er endret) om til kunnskapsløftet? Jeg kjenner meg snytt! Det har ikke vært enkelt å komme hit, og jeg er veldig stolt over å ha klart det, men det norske systemet tar luven av meg. Hvorfor må jeg kjempe så iherdig ? Hvorfor vil ingen hjelpe meg?? Jeg har aldri bedt om mye, men jeg har rett på vitnemål!
Dette er uholdbart!
 

O' du hellige snegle

Vi bor for tiden i løse luften og venter på klarsignal til innflytting. Travel tid, men gleder meg helt ubeskrivelig til alt kommer i orden! Jeg liker litt rutinerte hverdager!

 
I mellomtiden sliter jeg med å smøre tykke lag med tålmodighet på både den ene og den andre.
Neste uke starter jeg forhåpentligvis i arbeid og ting vil da bli litt enklere.
 
Det jeg ønsker meg til bursdagen, er å få lov til å flytte inn i leiligheten sammen med lilletrille.